•  
  • Dr Dragiše Mišovića 169, Čačak /
  • info@pzm.rs /
  • +381 64 93 44 964 (Pon-Pet 09-15h)

Dešavanja

Drinska regata 2016

Drinska regata već više od dve decenije se održava u čast splavara koji su krajem XIX i početkom XX veka suvereno vladali smaragdno zelenom rekom, a od ove godine PZM će pokušati da savlada talase Drine! Spremite se za nezaboravne avanture u Bajinoj Bašti od 20. do 24. jula 2016. godine, ali I za koncerte Željka Joksimovića, Marčela,S.A.R.S.-a, Bajage i instruktora na Most festu koji se održava 22. i 23. jula na izletištu Rača.

Ovu manifestaciju turističko – rekreativnog karaktera organizuju STC „Bajina Bašta“ i bajinobaštanska opština i predstavlja najposećeniji događaj u Zapadnoj Srbiji koji svake godine privuče na desetine hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva koji se u ovaj kraj uvek rado vraćaju. A zašto i ne bi? U jedinstvenoj povorci čamaca, kajaka i splavova koja se spušta niz valove Drine uživaćete u prelepim pejzažima, ali i videti nemoguće – poput roštiljanja na improvizovanim brodićima na kojima možete naći sve pa čak i trubače, uživati u čarobnim ukusima na takmičenju u pravljenju riblje čorbe ili se diviti malom delu hrabrih koji su spremni da učestvuju u egzibicionim skokovima. A ako vam treba osveženje, uvek se možete okupati u hladnoj Drini.

Brojna plovila spuštaju se do jedne od najlepših znamenitosti u našoj zemlji – kuće na Drini, koju je britanski „Dejli mejl“ svrstao u jednu od najčudnijih građevina na svetu. Ova nesvakidašnja brvnara na steni odoleva poplavama i vremenskim nepogodama skoro pola veka, a svake godine izmami uzdahe savremenih drinskih splavara.

Dođite na regatu, uživajte u čarima Drine i tradicionalnom spustu. Očekuje Vas sjajan provod i nezaboravne avanture, jer nigde nije kao na obalama ove reke! :)

Autor Sanja | 21.06.2016 | 0 Komentara | Tagovi:drinaregatamostfestBajina Bašta

Još nemate PZM Karticu?

Možete postati korisnik kartice na 3 načina:

Postanite korisnik brzo i lako uz pomoć online prijave

Popunite pristupnicu koja se nalazi u našoj kancelariji

Izdvajamo

Prijatelji organizacije